Dutch: Veelbelovend! Een portret van een jongensdroom en een startup.

Een mooi portret van een van mijn favoriete Nederlandse Start-ups: Gidsy.com. Helaas inmiddels overgenomen door GetYourGuide, vind ik het zonde van zo'n mooi merk en een mooie, veelbelovende start-up in deze tijden. Met de huidige trend van de Collaborative Economy en de Maker Movement die eveneens meer tractie krijgt, doen we steeds meer samen. Samen, onderling, als community. Zonder tussenkomt van grote bedrijven en gigantische marges. Gewoon eerlijk. En authentiek. Gidsy.com had zeker een plek in dat ecosysteem en het stemde me dan ook een beetje triest dat het ter ziele was gegaan. Een tijd terug spotte ik wel een andere interessante: Withlocals.com. Zeker een bezoekje waard!

De verwachtingen zijn hooggespannen, niet alleen van de investeerders, maar ook van de broers zelf die de ambitie hebben een wereldomspannend bedrijf op te zetten. Maar na ruim een jaar komt de bodem van hun geldkist in zicht en wordt het spannend…
Veelbelovend! is naast een meeslepend jongensboekverhaal een scherpe schets van de wereld van een nieuwe generatie jonge internetondernemers met de bijbehorende codes. Jongeren die hun droom durven te leven met grote risico’s en teleurstellingen. En investeerders die op vele paarden wedden in de hoop één keer raak te schieten.

Bekijk de docu's, zeker de moeite waard of lees de uitgebreidere beschrijving.