NS & ProRail falen weer eens.

De NS of ProRail zorgden vanochtend maar weer eens voor lekker gevaarlijke situaties op station Oisterwijk. Een ruim 100 meter lange goederentrein stond geparkeerd op spoor 2, effectief de overgang naar het station en Oisterwijk blokkerende. Verschillende mensen misten hierdoor hun trein en de reizigers die aankwamen konden niet van het perron af om naar hun werk te gaan. Na 10 minuten wachten zat er nog geen schot in de zaak. Mensen werden ongeduldig en besloten maar over de trein heen te klimmen en over het spoor te wandelen.

Er was niemand van de NS aanwezig. Er was geen telefoonnummer te vinden.  NS op Twitter was behulpzaam als vanouds: 

Ik vraag me af hoe de NS en ProRail het voor elkaar krijgen om een half uur lang niets hierover te berichten aan de reizigers. Hoe ze een trein 'kwijtraken' van ruim 100 meter lang, en als ze dat niet waren, waarom vroeg niemand zich af waar deze was gebleven en of het spoornet niet wordt gemonitord? Dit had volgens mij makkelijk voorkomen kunnen worden en daarmee gevaarlijke situaties uit de weg gegaan.

Mijn klacht is inmiddels al verstuurd.